Wat Te Doen Tegen Aambeien

Aambeien behandelen kan op verschillende manieren, variërend van medische ingrijpen tot natuurlijke methodes.

Voor sommige mensen is een medische behandeling niet nodig en gaan de aambeien vanzelf weg na enige tijd.

Sommige mensen hebben geluk met elementaire behandelingen, die makkelijker zijn uit te voeren.

Denk hierbij aan maatregelen zoals het regelmatig nemen van een warm bad, aanpassingen in de eet en leefstijl, lokale behandeling met behulp van aambeien zalf en crèmes, gebruik van koude en warme kompressen of andere milde maatregelen.

Heb je last van aambeien en wil je weten welke behandelingen er zijn?

Dan kun je een aantal zaken overwegen, hieronder lees je de meest bekende soorten aambeien behandelingen.

1. Rubberen band ligatie.

Dit wordt ook wel baron ligatie genoemd. Elastieken worden gebruikt om de inwendige aambeien af te binden van hun bloedtoevoer. De afgebonden aambei sterft hierdoor af en verschrompeld, waardoor deze tijdens de stoelgang losgelaten wordt.

(Deze methode wordt niet bij uitwendige aambeien toegepast).

2. Galvanische Elektrotherapie

Deze behandeling vereist meerdere sessies om de aambeien helemaal te verwijderen. Dit is een behandeling waarbij de aambeien door middel van elektrolyse worden gekrompen.

3. Injectie therapie of Sclerotherapie

Deze behandeling bestaat uit het injecteren van een scleroserende vloeistof in de aambeien, waardoor deze als het ware uitdrogen en zo kunnen verschrompelen. Deze sterven hierdoor af en verlaten het rectale gebied tijdens de stoelgang.

4. Cryochirurgie

Deze behandelingen wordt nog maar zelden gebruikt, omdat deze tot schadelijke bijwerkingen kannen leiden. Bij deze methode wordt het aambeien weefsel ‘bevroren’ met gebruik van een cryoprobe. (Denk hierbij aan hoe een wrat kan worden bevroren met stikstof).
Deze behandeling wordt meestal nooit toegepast bij bloedende aambeien.

5. Laser, infrarood of BICAP coagulatie

Deze behandelwijze maakt gebruik van een laser of infrarood licht om aambeien te behandelen.

6. Hemorrhoïdectomie

Dit is de alom bekende chirurgische ingreep om aambeien te verwijderen. Het chirurgisch laten verwijderen van aambeien (Hemorrhoïdectomie) vraagt een lange hersteltijd en om deze reden is deze operatie alleen aanbevolen aan mensen met zeer ernstige aambeien.

De bovenstaande behandelingen zijn over het algemeen behoorlijk intensieve en drastische ingrijpen, die gelukkig in de meeste gevallen niet nodig zijn. Vaak zijn natuurlijke en minder drastische ingrijpen ook al heel erg effectief, in het verlichten en genezen van aambeien.

Laat een reactie achter!