Wat te doen als behandelingen van aambeien niet werken?

Aambeien leiden tot vervelende klachten. Je krijgt te maken met een vervelende pijn, maar het is bovendien hartstikke vervelend en gênant wanneer je er last van hebt. De kans is groot dat je te maken krijgt met bloed in je ontlasting en de druk op het gebied rondom je anus is zeer onprettig. Bovendien kun je te maken krijgen met een branderig gevoel, waardoor je waarschijnlijk de noodzaak voelt om hier zo snel mogelijk wat aan te doen.

Oorzaak van aambeien

Ondanks de vervelende gevolgen van aambeien is de oorzaak vaak relatief eenvoudig te achterhalen. Het gaat over het algemeen om een druk op het gebied rondom de anus. Dit zorgt ervoor dat je aderen op gaan zwellen, waardoor ze uiteindelijk ook kunnen zorgen voor bloed in de ontlasting. Heb je last van je stoelgang? Dan loop je extra risico. Daarnaast krijgen veel zwangere vrouwen te maken met aambeien, omdat de baarmoeder natuurlijk op het geheel drukt. Aambeien kunnen zowel in- als uitwendig voorkomen, waardoor het van belang is om voor de juiste behandeling te zorgen.

Behandelen van de aambeien

Het is helaas niet mogelijk om de oorzaak van aambeien zelf met een medicijn te behandelen. Je kunt wel wat doen aan de gevolgen hiervan. Maak bijvoorbeeld gebruik van speciale crèmes, zalven en Sitz baden. Daarnaast zijn er medicinale pads beschikbaar, waar je gebruik van kunt maken. Ze zorgen ervoor dat de aambeien in ieder geval in omvang af zullen nemen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat het voor kan komen dat je hier niet gevoelig voor bent. In dat geval is het verstandig om in ieder geval eens te kijken naar de natuurlijke oplossingen die er bestaan. De kans is groot dat die zullen helpen.

Natuurlijke oplossing

Zorg bijvoorbeeld voor de juiste voeding en probeer de druk op het gebied rondom je anus zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kun je onder andere doen door niet te lang te blijven zitten of staan, maar af en toe wat te bewegen. Werk je op kantoor en zit je veel achter een computer? Dan is het met name in die situatie van belang om voldoende te bewegen. Je zorgt er dan voor dat je een belangrijke veroorzaker van de aambeien wegneemt. Wil je meer tips waarmee je aambeien kunt voorkomen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter!