Tips tegen aambeien tijdens de zwangerschap

aambeien zwangerschapAambeien zijn ontstoken bloedvaten in- of buiten de anus. Zwangere vrouwen hebben meer kans om aambeien te krijgen dan mannen, vanwege zowel de toename van de bloeddruk, als een toename van de hoeveelheid bloed dat door de aderen stroomt.

Hoewel aambeien bij iedere vrouw tijdens de zwangerschap voor kunnen komen is vooral de kans groot bij vrouwen die wel eens eerder aambeien hebben gehad en er tijdens de zwangerschap last van krijgen.

Aambeien kunnen komen als een resultaat van grote inspanning bij de bevalling of op een ander moment tijdens de zwangerschapscyclus. Hoewel aambeien kunnen verdwijnen wanneer het kind geboren is, kun je er niet vanuit gaan dat dit altijd het geval is. In sommige gevallen worden de aambeien namelijk erger nadat het kind geboren is en kunnen ze zorgen voor medische complicaties. Gelukkig zijn er wel veel methodes waarop je aambeien behandelen kunt.

Constipatie is een andere factor die kan leiden tot aambeien bij zwangere vrouwen. Moeite met de stoelgang kan voor aambeien zorgen. Symptomen hiervan zijn: bloed op het toiletpapier, een jeukende anus, huid dat uit de anus puilt en pijn tijdens het zitten of tijdens de stoelgang. Zoals altijd is het beter om aambeien te voorkomen in de eerste plaats, dan ze later te moeten genezen.

 

Een paar goede, nuttige tips om aambeien te voorkomen zijn:

– Veel water drinken,
– Innemen van een 1 eetlepel biologische lijnzaad olie per dag
– Vezelrijk eten (dus veel groenten en fruit!)
– Til geen zware dingen,
– 20 minuten dagelijkse beweging ( zoals bijvoorbeeld wandelen),
– Vermijd lange tijd zitten of staan.
–  eet 3 gedroogde pruimen per dag

Zoals gezegd, kunnen aambeien erg pijnlijk zijn. Een paar goede tips om het iets minder pijnlijk te maken:

– Ga een paar keer per dag in warm water zitten (met toevoeging van pure tea tree druppels)
– Breng een paar keer per dag een theedoek gevuld met ijs aan tegen de anus.
– Zorg dat de anus goed schoongemaakt is na de stoelgang.

Deze tips zullen zeker helpen om de pijn te verminderen, de beste vorm van pijnbestrijding is echter het meteen behandelen van het probleem.  Aambeien kunnen snel behandeld worden als de juiste methoden gebruikt worden. Een aantal behandelingen voor aambeien tijdens de zwangerschap zijn crèmes, zetpillen, gels, operaties, en een hoop andere natuurlijke geneesmiddelen die vrij te verkrijgen zijn.

De methode die je kiest voor genezing zal hoogstwaarschijnlijk afhangen van de ernst van de aambeien. Wanneer het heel ernstig is, kan een operatie de enige optie bieden. De meeste andere  gevallen kunnen effectief behandeld worden door het gebruik van natuurlijke behandelmethoden die minder intensief zijn en minder pijn veroorzaken. Voor meer tips kun je jezelf inschrijven voor de gratis nieuwsbrief!

Laat een reactie achter!