Wat is de oorzaak van aambeien en hoe kun je die behandelen?

Heb je last van aambeien? Het is van belang om er rekening mee te houden dat het geen ziekte is, zoals veel mensen denken. In plaats daarvan is het niets meer dan een uitwerking van bijvoorbeeld een te hoge druk op het gebied rond de anus. Het voordeel daarvan is dat je de aambeien relatief eenvoudig zelf kunt behandelen. Zorg er bovendien voor dat je in de toekomst zo min mogelijk last hebt van aambeien, door hier op een verstandige manier mee om te gaan. Wil je slimme tips om bijvoorbeeld je voeding of dagritme aan te passen en minder last te hebben van aambeien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Druk op het gebied rond de anus

Het is vooral de druk op het gebied rond de anus die ervoor zorgt dat je last kunt krijgen van aambeien. Op het moment dat je veel zit of stil staat is de kans groot dat de druk toe zal nemen. Het is daarnaast iets waar veel vrouwen last van hebben op het moment dat ze zwanger zijn. Zorg ervoor dat je de druk op het gebied rondom je anus zoveel mogelijk voorkomt. Op die manier krijgen de aambeien namelijk niet de kans om zich te vormen, of kun je toewerken naar het herstel.

Verhogen van voedingsvezels

Het is qua voeding verstandig om het aantal voedingsvezels te vergroten. Je zorgt er op die manier namelijk voor dat je lichaam de voeding op de juiste manier kan verwerken en je ontlasting niet te hard wordt. Laat je de ontlasting harder worden? Dan neemt de druk op het gebied rondom de anus sterk toe, op het moment dat je naar het toilet gaat. Zorg er dus voor dat je voldoende vezels eet, waardoor je ontlasting in ieder geval geen probleem zal vormen.

Zitbaden ter ontspanning

Indien je op dit moment al last hebt van aambeien is het verstandig om regelmatig in een zitbad plaats te nemen. Laat het lekker warme water erin stromen en ga erin zitten om ervoor te zorgen dat je de druk op het gebied totaal weg kunt laten vloeien. Dit zorgt ervoor dat je je heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast zal je merken dat het pijnlijke gevoel van de aambeien zal verdwijnen, bovenop de goede behandeling die ervoor zorgt dat deze als geheel weg zullen trekken.

Laat een reactie achter!