Verminder je aambeien thuis

Heb je last van aambeien? Daar kun je thuis uitstekend wat aan doen, waardoor je niet direct een bezoek hoeft te brengen aan een kliniek of een ziekenhuis. Dit zorgt ervoor dat je zelf de controle kunt houden, maar je kunt de aambeien daarnaast op proberen te lossen zonder dat je hier anderen over hoeft te vertellen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende lichaamsbeweging hebt, vooral wanneer je voor je werk veel zit of stil staat. Op die manier kunt je last krijgen van een opstopping en druk op het gebied rondom je anus, iets dat je wilt voorkomen.

Ademhalingsoefening

Indien je al last hebt van aambeien is het een goed idee om iedere avond voor het slapen gaan een aantal ademhalingsoefeningen te doen. Adem diep in en concentreer je op je sluitspier, zodat je die extra aan kunt spannen. Herhaal dit 30 keer, om ervoor te zorgen dat je het gebied rondom je anus als het ware een massage kunt geven. Dit zorgt ervoor dat je de bloedsomloop in dat gebied kunt verbeteren, waardoor je minder snel last zal hebben van aambeien, of deze langzaam kunnen gaan verdwijnen.

Regelmatig naar het toilet

Het is daarnaast verstandig om regelmatig naar het toilet te gaan. Dat is voor iedereen een goed idee, maar extra belangrijk wanneer je last hebt van aambeien. De kans is groot dat je hier last van hebt gekregen vanwege een opstopping in je endeldarm, aangezien die daar niet goed tegen kan. Het is van belang om direct naar het toilet te gaan op het moment dat je aandrang voelt, aangezien je er op die manier voor kunt zorgen dat je de kans om aambeien zo klein mogelijk kunt maken. Als je er al last van hebt kun je het herstel tegenwerken indien je niet op tijd naar het toilet gaat.

Schoonhouden van de anus

Het is tenslotte van belang om de anus goed schoon te houden, aangezien de bacteriën aldaar ervoor kunnen zorgen dat je hier sneller of meer last van zal krijgen. Probeer je anus schoon te houden met water, zoals de Fransen dat bijvoorbeeld op hun toilet doen. We werken in Nederland veelal met toiletpapier, een minder grondige manier van reinigen. Probeer gebruik te maken van een toilet met waterreiniging, of gebruik daar de douche voor. Op die manier zorg je ervoor dat je de aambeien thuis kunt verhelpen. Wil je meer handige tips om aambeien thuis te voorkomen of ze te verhelpen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter!