Tips tegen jeuk door aambeien

jeuk door aambeienSoms kunnen de aderen net binnen de anus opzwellen als er druk op komt te staan, waardoor de doorbloeding van deze sponsachtige bloedsponsjes in de war raakt. De aderen kunnen op deze manier opzetten en een bobbeltje vormen, dat een vleesachtige ophoping lijkt. Maar hoe kun je aambeien jeuk nu genezen en op welke manier is dat het beste?

Aambeien behandelen met oog op een permanente aambeien genezing, kun je op verschillende manieren doen, maar meestal is hier wel wat voor tijd nodig. Maar nu juist bij een kwaal zoals aambeien is het fijn dat de aambeien symptomen op korte termijn worden verlicht.

Aambeien kunnen namelijk uiterst vervelende klachten met zich mee brengen, die niet zomaar even te stoppen zijn met een gewone crème of aambeien zalf uit de winkel.

Nu kun je natuurlijk ook voor medicatie tegen aambeien kiezen, maar hiervoor moet de dokter meestal wel eerst de conditie van de aambeien hebben vastgesteld. Afhankelijk van de specifieke aambeien oorzaken wordt er dan een passende behandeling uitgevoerd of medicatie voorgeschreven.

Anale jeuk kan ontstaan door verschillende factoren. De grootste oorzaak voor anale jeuk bij aambeien zijn onder andere:

– Doordat aambeien vocht en slijm kunnen lekken wanneer de aambeien scheurtjes of barstjes hebben (Zie ook; aambeien foto).

– Het  omliggende huidweefsel rondom de aambeien is geïrriteerd (en ontstoken) door overmatige belasting. (Zoals schraalheid, infecties).

– Jeuk door gebruik van schurend wc-papier dat de tere huid irriteert

– Een irriterende of allergische reactie door zepen, crèmes of zalven die zijn (of worden) gebruikt rond de anus

– Bijkomende gist of parasitaire infecties van de omliggende anale huid.

De beste behandeling tegen jeuk door de hierboven genoemde oorzaken, is het vermijden van contact met elke soort (vloei)stof anders dan water uit een douche of bad in het peri-anale gebied.

Zeep hoeft niet te worden gebruikt om bacteriën weg te wassen; water is ook voldoende. Een uitzondering op deze regel is dat je wel gebruik kunt maken van niet geparfumeerde gels crèmes die worden aangebracht op de huid rond de anus om deze te beschermen tegen irritatie.

Kies met voorkeur voor natuurlijke, organische (aambeien) zalven want die verminderen de jeuk op een natuurlijke manier en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.  Genezing van de aangetaste rectale huid kan hierdoor sneller plaats vinden en verzacht de huid op een milde wijze.

Verder doe je er verstandig aan om contact met het anale gebied zoveel mogelijk te vermijden en zo min mogelijk te krabben en de anus op een zachte wijze schoon te houden, dus niet hard wrijven met toilet papier.

Veel mensen met aambeien jeuk hebben er ook baat bij om regelmatig een warm bad te nemen met hierin een paar druppel pure tea tree olie.

Tea tree olie is van nature bacterie dodend en verzachtend en helpt bij het tegen gaan van hardnekkige aambeien symptomen zoals jeuk.

Meer tips tegen aambeien? Lees hier verder en bekijk de verschillende aambeien behandelingen en effectieve tips voor thuis.

Laat een reactie achter!