Oorzaken en behandelingen van aambeien

Er bestaan twee verschillende soorten aambeien, die om een specifieke manier van behandeling vragen. Je kunt te maken krijgen met interne of externe aambeien. De interne variant is het minst vervelend, aangezien er weinig zenuwen in aan de binnenzijde van je het gebied rond de anus zitten en je er dus weinig van voelt. Het enige dat je er van merkt is dat er sprake van zijn van bloed in je ontlasting. Externe aambeien kunnen voor veel meer pijn zorgen. Er zitten hier relatief veel zenuwuiteinden. Bovendien kan het bloed eventueel stollen, waardoor er ook wel wordt gesproken over tromboseaambeien.

Oorzaken van aambeien

Aambeien kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt, maar het heeft over het algemeen te maken met je dieet of je eetpatroon. Het is van belang om goed gevarieerd te eten. Je kunt met name last krijgen van aambeien wanneer je te weinig groenten en fruit eet, aangezien hier stoffen inzitten die je nodig hebt voor een goede balans.

Zwangere vrouwen en aambeien

Als zwangere vrouw kun je wanneer je een prima voedingspatroon hebt last krijgen van aambeien. Het is in dat geval over het algemeen een gevolg van druk op de aderen rondom de anus. Het is de foetus die hier druk op uitoefent. Het is daarnaast aangetoond dat lezen op het toilet tot problemen kan leiden. Het is in plaats daarvan beter om te zoeken naar een comfortabele houding en er zo kort mogelijk gebruik van te maken.

Te lang zitten of staan

Tenslotte kun je last krijgen van aambeien wanneer je langdurig zit of staat. Ook op die manier kan de druk op het gebied rondom de anus toenemen, waardoor aambeien de kans krijgen zich te ontwikkelen. Het is verstandig om regelmatig even op te staan of een stukje te gaan lopen, bijvoorbeeld wanneer je een kantoorbaan hebt.
Wil je meer lezen over de mogelijke oorzaken van aambeien? Meld je dan links aan voor onze nieuwsbrief!

Behandeling van aambeien

Het is goed mogelijk om aambeien op een natuurlijke manier te behandelen. Zorg voor een goed gebalanceerd eetpatroon en probeer ervoor te zorgen dat je de druk op het gebied rondom de anus zo minimaal mogelijk houd. Drink wat meer water en probeer een actieve levensstijl aan te houden. Je kunt uiteindelijk kiezen voor een medische behandeling, maar met de juiste voeding en levensstijl is dat over het algemeen helemaal niet nodig.

Laat een reactie achter!