Omgaan met de pijn van aambeien

Heb je regelmatig last van aambeien en doen ze ook daadwerkelijk pijn? Dan is het een goed idee om daar zo snel mogelijk wat aan te doen. Je kunt voorkomen dat je er nog langer last van zal hebben door de juiste voeding te kiezen en de druk op je anale regio te vermijden, maar je kunt ook kiezen voor een meer directe aanpak. Zorg er in ieder geval voor dat je vervolgens op zoek gaat naar een methode om ervoor te zorgen dat de aambeien niet terug zullen komen.

Gebruik een aardappel

Je kunt uitstekend gebruik maken van een aardappel, op het moment dat je last hebt van aambeien. Zorg ervoor dat je de aardappel pelt en dat je deze in kleine stukjes snijdt, ongeveer zo groot als je pink. Maak de zijkanten mooi glad, zodat er geen scherpe randjes overblijven. Maak er een mooi afgerond geheel van en stop de aardappelstukjes in de koelkast, in een bakje met schoon water. Morgenochtend kun je de gekoelde aardappel besprenkelen met wat olijfolie, om deze vervolgens in je rectum te stoppen. Je zorgt er op die manier voor dat het bloed weg kan stromen en de zwellingen van je aambeien af zullen nemen.

Drink ’s ochtends veel water

Het is daarnaast verstandig om relatief veel water te drinken als je opstaat, aangezien je op die manier voor een goede doorstroming in je lichaam kunt zorgen. Probeer daar schoon water voor te gebruiken. Het is verstandig om in ieder geval 600ml aan water te drinken, waardoor je uit zal komen op 2 – 3 glazen per dag. Je zorgt er op die manier voor dat er voldoende water beschikbaar is om je lichaam een keer goed door te spoelen. Hierdoor heb je minder last van de aambeien en heb je bovendien kans dat je hier op termijn geen last meer van zal hebben. Neem uiteraard even contact op met je huisarts wanneer je er op deze manier wat aan wilt doen, zodat je samen kunt overleggen over de mogelijkheden in jouw geval.

Meer tips

Wilt je meer tips over het omgaan met de pijn van aambeien of het voorkomen van het ontstaan hiervan? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief. We delen daarin handige tips, waarmee we ervoor zorgen dat je het risico op aambeien zo klein mogelijk maakt, of je er op een goede manier mee om kunt gaan als je er eenmaal last van hebt. 

Laat een reactie achter!