Meer Vezels!

Zoals je waarscheinlijk al weet, zijn vezels uiterst belangrijk voor je. Als je last hebt van aambeien is de kans groot, dat je te weinig vezels binnenkrijgt en hierdoor regelmatig een moeizame stoelgang hebt. Een moeizame stoelgang is niet per definitie de meest vaak voorkomende aambeien oorzaak maar een moeizame stoelgang draagt wel bij aan de ontwikkeling en verergering van aambeien.

De hoeveelheid vezels die je eigenlijk zou moeten binnenkrijgen op een dag  is 35/45 gram. De meeste mensen krijgen ongeveer maar 10 – 15 gram vezels binnen per dag. Dit is dus véél te weinig!

Als je zelf nog niet veel vezels eet is dit echt aanbevolen om toch te doen. Naast het binnenkrijgen van meer vezels is het bij aambeien echter ook belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die een moeizame stoelgang stimuleren.

Hier volgen een aantal andere voedingsmiddelen die je over het algemeen maar beter kunt vermijden, omdat deze constipatie veroorzaken:

• Chili Pepers:

Het is gebleken dat wanneer je veel chili pepers eet, je bij aambeien sneller een branderig gevoel in de endeldarm of anus kan krijgen. Dit geld zowel bij inwendige aambeien als uitwendige aambeien.

Desondanks hebben chili pepers wel ook weer de eigenschap dat ze de bloedcirculatie stimuleren, wat een positief effect kan hebben op het verkleinen van de aambeien. Je kunt dus op eigen risico een goed balans vinden in het gebruik van chili pepers, maar aangeraden is om deze met mate te consumeren.

• Koffie
• Alcohol
• Slechte (geharde) vetten
• Dierlijke producten
• Rood vlees

Dit waren slechts enkele tips en richtlijnen die kunnen helpen bij het verzachten van aambeien klachten, ben je benieuwd naar een volledige aambeien genezing of  wil je meer tips en richtlijnen lezen? Vergeet dan niet om jezelf in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief tegen aambeien!

Laat een reactie achter!