Inwendige aambeien symptomen

aambeien inwendigInwendige aambeien zijn moeilijker op te merken dan uitwendige aambeien maar hebben het kenmerkende symptoom dat ze voor bloedingen kunnen zorgen tijdens en na de stoelgang. Door het persen tijdens de stoelgang komen de aambeien onder druk te staan en kan het dunne vliesje van de aambei scheuren waardoor de bloedvaatjes bloed kunnen verliezen.

Symptomen bij inwendige aambeien zijn:

– Bloedingen (zichtbaar in het toilet, ondergoed of wcpapier)

Meestal is het bloeden van inwendige aambeien pijnloos. Deze bloeding kan overigens ook een teken zijn van andere ernstigere aandoeiningen dus houdt dit goed in de gaten als dit voorkomt.

– En overvol gevoel gevolgd door de drang om naar het toilet te gaan, ookal is er geen sprake van echte ontlasting.

Persen is dan dus eigenlijk niet nodig en niet verstandig want dit heeft een averechts effect op deze aambeien symptomen.

– Pijnscheuten, jeuk en irritatie rondom de anus

Ook kan er bij inwendige aambeien plotselinge pijn optreden in het gebied van de anus en endeldarm, jeuk irritatie en pijn rond de anus is vaak een bijkomend verschijnsel. In vele gevallen hierbij is er kans dat de inwendige aambei naar beneden zakt en te zien is van buiten de anus.

Deze pijn en gevoel van volheid/druk kan ook ontstaan wanneer de aambei draait in positie of wanneer er bloedstolsel optreed. Er kan dan een er zo uitziende knobbel tevoorschijn komen, die opgezwollen is. Dit noemt men dus de aambei. Hoe langer hier mee blijft zitten hoe groter de kans is dat de druk op de aambei hoger wordt en deze zich verder zal gaan uitzetten. Het vocht en de bloedblaasjes hopen dan verder op en wordt de aambei ook steeds groter.

Laat een reactie achter!