Inleiding over aambeien

informatieMeer dan 43% van alle mensen uit Nederland krijgen op een bepaald moment last van deze aandoening. De leeftijd waarop de meeste mensen hier last van krijgen is tussen de 45 en 70 jaar.

Aambeien, ook wel bekend als opgezette zwellichamen of spataders, bevinden zich in of buiten het rectale gebied bij de anus en in de endeldarm.

 

Deze ‘bobbeltjes’ zijn eigenlijk gezwollen en ontstoken vleesophopingen gevuld met vocht en vele kleine adertjes.

De oorzaak van aambeien zit hem in weefsel dat onderdruk staat en gaat ophopen en irriteren. Deze ophoping van vocht, weefsel en bloed blaasjes noemt men dus aambeien. Meer informatie over het ontstaan van aambeien vind je onder het menu ‘artikelen over aambeien’.

Er zijn makkelijk gezegd 4 soorten graden die de ernst van aambeien aanduiden en twee verschillende typen aambeien die de locatie ervan aanduiden. Wanneer deze bobbeltjes zich binnen de anus bevinden spreken we van inwendige aambeien, bevinden ze zich zichtbaar buiten de anus dan spreekt men van uitwendige aambeien.

Indien je (denkt dat je) last hebt van deze aandoening, neem dan altijd contact op met je huisarts om behandelingsmogelijkheden te bespreken. Om alvast een idee te krijgen van de verschillende methodes er zijn om aambeien te genezen lees je de andere artikelen op deze site.

Wil je weten hoe je aambeien op een natuurlijke manier kunt voorkomen door middel van de juiste voeding en lifestyle aanpassingen? Ook daarvoor kun je terecht op deze blog!

 

Laat een reactie achter!