Hoe Vaak Komen Aambeien Voor?

hoe vaak komen aambeien voorAambeien komen veel voor, bij zowel mannen als vrouwen. Ongeveer de helft van de bevolking heeft last van aambeien, rond de leeftijd van 50 jaar. Aambeien komen ook veel voor bij zwangere vrouwen.

Dit komt door de druk die op de darmen staat door de foetus in de buik, maar ook door hormonale veranderingen.

Voor de meeste vrouwen die last hebben van aambeien tijdens de zwangerschap is dit echter een tijdelijke kwaal. Bij mensen die door andere oorzaken last hebben van aambeien is dit echter een probleem dat langer kan aanhouden.

Hoe worden aambeien vastgesteld?

Een grondige evaluatie en een op tijd gestelde diagnose door de arts is van groot belang, om er zeker van te zijn dat je aambeien hebt.

Aambeien symptomen zoals bloedingen uit het rectum of bloed in de ontlasting kunnen namelijk ook op andere ernstige aandoeningen en ziekten duiden en niet alleen op aambeien. Bloeden kan ook een symptoom zijn van bijvoorbeeld darmkanker.

De arts onderzoekt de anus en het rectum met zijn vingers en let hierbij op gezwollen bloedvaten.

Nader onderzoek van het rectum voor aambeien vereist een endoscopie; dit is een holle, verlichte buis die anaal wordt ingebracht. Door andere ziekten uit te sluiten wordt de diagnose van aambeien vastgesteld.

Aambeien behandelen:

Om aambeien te behandelen, is het belangrijk om te weten wat de aambeien veroorzaakt. Nu zijn er verschillende aambeien oorzaken, maar er zijn een aantal factoren die de kans op de vorming ervan sterk verhogen.

Constipatie, een slecht eet patroon, een slecht leef patroon en een (regelmatig terugkerende) verhoogde druk op de darmen en anus gaan hand in hand. Als je al een tijdje last hebt van aambeien is de kans zeer groot dat de andere genoemde zaken je bekent voor zullen komen.

Dus als je jezelf wilt ontdoen van aambeien, moet je deze 5 zaken aanpakken. Welke stappen je precies moet volgen ontdek je door hier te klikken

Laat een reactie achter!