Aambeien zalf, operatie of behandeling?

advies over aambeienCirca 4% van de Nederlandse bevolking heeft last van aambeien, het is dus een relatief normale conditie.  Gelukkig zijn er een hoop verschillende geneesmiddelen beschikbaar die aansluiten op de ernst van de aambeien.

Aambeien kunnen behandeld worden met crèmes, zalven, verandering van dieet, natuurlijke geneesmiddelen, behandelingen en chirurgische operaties.

Een operatie is een erg pijnlijke optie die vaak 4 weken rust in bed nodig vereist. Gelukkig kan een aambeien operatie in de meeste gevallen vermeden worden. Een operatie is meestal alleen nodig bij extreme gevallen van aambeien, die niet op een andere manier kunnen worden verwijderd. In het artikel aambeien behandelen lees je meer informatie over operaties die mogelijk zijn bij aambeien.

Tegenwoordig bestaan er veel crèmes, zalven en lotions voor het genezen van aambeien. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste apotheken en een medisch voorschrift is hiervoor meestal niet nodig. Sommige patienten krijgen goede resultaten met deze crèmes, maar deze resultaten zijn meestal van korte duur aangezien de crème de zwelling verkleint, maar niet daadwerkelijk de aambei verwijderd.

Sommige patiënten klagen over een toenemende jeuk of brandend gevoel na het gebruiken van de crème doordat deze zijn effectieve werking verliest. Crèmes, zalven, lotions en gels verminderen alleen de pijn, jeuk en (zichtbaar rode) zwelling. Aambeien zelf zullen echter niet krimpen. Ze kunnen echter wel goed werken naast het gebruik van andere natuurlijke geneesmiddelen.

Verandering van dieet kan helpen bij het genezen van aambeien. Het is onrealistisch om te verwachten dat verandering van dieet de patient helemaal geneest zonder enige andere actie,  maar toch speelt dieet een belangrijke rol bij het genezen van de aambeien.

Vezels verzachten de ontlasting waardoor deze met minder moeite door het anuskanaal kunnen passeren – fruit en groente eten is dus extra goed voor je wanneer je last van aambeien hebt. Vitaminen helpen de (anus)huid sterker te maken, te beschermen en te herstellen.

Experts zijn het ermee eens dat Vitamine A, B en C  een belangrijke rol spelen bij de behandeling van aambeien.

Natuurlijke geneesmiddelen voor aambeien zijn vaak een goede keus; ze veroorzaken geen bijwerkingen, kunnen worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen, verzachten de aambeien symptomen en bieden ook nog eens een langere termijn oplossing.

Natuurlijke geneesmiddelen concentreren zich op de wortel van de aambeien, en werken hard om de onderliggende problemen te elimineren, in plaats van alleen de symptomen weg te halen zoals veel crèmes en zalven doen. Omdat natuurlijke geneesmiddelen zich meer richten op de echte onderliggende effecten van de aambeien,  zien patienten sneller resultaat dan met andere methoden.

Meer tips ontvangen over hoe je op natuurlijke wijze aambeien klachten kunt verminderen>>

Wat vond je van dit artikel? Laat hier je reactie achter!

Laat een reactie achter!