Aambeien Verschijnselen

verschijnselen van aambeienAambeien Verschijnselen Onderzocht

De belangrijkste aambeien verschijnselen zijn als volgt: een bloederige ontlasting, anale pijn en jeuk in en rond de opening van de anus. Dit zijn algemene aambeien verschijnselen, in sommige gevallen kunnen aambeien andere verschijnselen hebben.

Algemeen genomen zijn er twee belangrijke groepen van aambeien; inwendige aambeien en uitwendige aambeien. In dit artikel bespreken we de aambeien verschijnselen van beide soorten en wat je het beste kunt doen wanneer je een van deze verschijnselen herkent.

Uitwendige Aambeien Verschijnselen

Uitwendige aambeien zijn makkelijker op te merken dan de inwendige aambeien om de eenvoudige reden dat deze aambeien zich aan de buitenkant van het anale kanaal ontwikkelen. Uitwendige aambeien zien eruit als een hoopje huid en oudere aambeien zijn meestal helder rood, terwijl de nieuwe aambeien vaak een blauwe kleur hebben.

Uitwendige aambeien veroorzaken veel ongemak, en je kunt pijn hebben tijdens het zitten, lopen en zelfs liggen. De grootte van de aambeien kan variëren van een uitsteeksel zo klein als een vingernagel op een die zo groot is als een golfbal.

Inwendige Aambeien Verschijnselen

Inwendige aambeien worden meestal herkent door de volgende verschijnselen:

  • Helder rood bloed in de ontlasting of toiletpot
  • Jeuk
  • De uitstoot van slijm
  • Constante drang om de ontlasting passeren
  • Pijn
  • Patiënten ervaren veel jeuk die wordt veroorzaakt door het slijm dat in contact komt met de huid en die kunnen “sijpelen” van de inwendige aambei.

 

Het kan voorkomen dat er een constante behoefte aanwezig is om naar het toilet te gaan. Dit heeft te maken met de ligging van inwendige aambeien, namelijk op een plek die vergelijkbaar is met waar ontlasting opgehoopt wordt. Zo concludeert ons onderbewuste dat er iets in het darmkanaal zit wat er niet thuis hoort en is er drang om naar het toilet te gaan.

Ondanks dat veel mensen dit denken is pijn is dus niet een van de belangrijkste inwendige aambeien verschijnselen. In feite, in het vroege stadia, is er niet veel pijn.

Wat kan er gedaan worden tegen aambeien verschijnselen?

Als je een van de bovenstaande aambeien verschijnselen herkend dan is het belangrijk om snel te handelen. Indien er namelijk niks tegen gedaan wordt is het niet zo dat deze uit zich zelf verdwijnen, de kans is er juist dat deze erger worden.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om iets tegen je aambeien verschijnselen te doen. Voeg veel vezels zoals granen maar ook groenten, fruit en pasta toe aan je dagelijkse voeding. Deze voedingsmiddelen komen ten goede voor je spijsvertering en maakt je ontlasting zachter waardoor de ontlasting minder pijn kan veroorzaken en je aambeien verschijnselen niet verergeren.

Om er zeker van te zijn dat de aambeien verschijnselen vergoed verdwijnen en nooit meer terug komen kun je het beste een aantal simpel uit te voeren maar belangrijke richtlijnen volgen die allemaal een eigen functie hebben op het stoppen en voorkomen van aambeien.

Indien je geïnteresseerd bent in deze methode kun je jezelf kosteloos en helemaal anoniem inschrijven voor de verban aambeien nieuwsbrief. Hierin wordt je verteld hoe je zelf, vanuit thuis je aambeien kunt behandelen (in complete privacy).

Klik hier om jezelf direct in te schrijven en de informatie vandaag te ontvangen.