Aambeien Verlichten Met Etherische Oliën En Kruiden

verlichtende aambeien badIndien de titel van deze post je afschrikt; wees gerust, om aambeien te verlichten op een natuurlijke manier hoef je geen heksen mengsels te bereiden, een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld De Tuinen zal al wonderen kunnen doen voor de klachten die door aambeien kunnen ontstaan.

Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Als je last hebt van pijnlijke, jeukende of gezwollen aambeien, kan een jeneverbes en lavendel olie bad helpen bij het verminderen van deze akelige aambeien symptomen.

De instructies voor het jeneverbes en lavendel olie bad zijn als volgt:
Vul een bad met warm of heet water, maar zorg ervoor dat de temperatuur de aambeien niet irriteert. Vul het water zo, dat het tot je heupen reikt (of net tot je buik). Voeg dan 22 essentiële druppels jeneverbes en 22 druppels essentiële lavendel olie toe.

Roer de olie met de hand even goed door het water door zodat de etherische oliën en het water goed mengen met elkaar en ga dan zitten in het bad met de knieën omhoog opgetrokken.

Blijf zo’n 10-15 minuten in bad en doe dit met voorkeur drie keer per dag. Door de opgetrokken positie circuleert het bloed beter richting het rectale gebied, wat helpt voor meer bloedtoevoer richting de aambeien.

Nu zou je misschien denken dat meer bloedtoevoer richting de aambeien zorgt voor het vergoten van de zwelling maar door de etherische oliën kunnen de aambeien zo juist worden gereinigd en kan de zwelling juist afnemen.

Neem na de 15 minuten een koude douche, met zo koud mogelijk water! De aambeien schrikken door het koude water als het ware ‘af’ en krimpen zij sneller.

Na het baden en douchen, kun je gebruik maken van een aambeien zalf, zorg er echter wel voor dat je kiest voor een natuurlijke vorm van medicatie tegen aambeien, die zijn vaak milder en niet zodanig agressief van aard dat aambeien klachten erger terug komen na het stoppen van gebruik ervan.

Ook zijn natuurlijke zalven vaak milder en zijn de effecten ervan langer merkbaar. Meer tips over hoe je aambeien kunt verzachten en zelf genezen? Lees hier verder >>

Laat een reactie achter!