Aambeien Genezen

genezen van aambeienAambeien genezen is noodzakelijk om verergering van symptomen en complicaties te voorkomen, het is een fabel dat aambeien ‘vanzelf’ overgaan! Ben jij op zoek naar informatie over hoe je aambeien genezen kunt? Lees dit artikel dan goed door, want aambeien zijn op verschillende wijzen te genezen. Ben jij op de hoogte van welke methoden er mogelijk zijn?

Aambeien genezen in een vroeg stadium (1e en 2e graad aambeien)

Bevinden de aambeien zich inwendig of nét zichtbaar uitwendig dan is dit niet altijd merkbaar, je kunt er dan ook een lange tijd mee lopen zonder dat je dit door hebt. (Houd daarom bij twijfels de aambeien klachten goed in de gaten, aambeien vroegtijdig voorkomen is natuurlijk altijd beter dan in een later stadium de aambeien genezen).

De meest voor de hand liggende aambeien oorzaak in een vroeg stadium zit hem meestal in een moeizame stoelgang of regelmatige klachten van diarree. De druk die hierdoor op de bloedvaten binnenin de anus kan komt te staan zorgt voor een zwelling van dit weefsel en netwerk van bloedvaten.

Deze druk op de vaten zorgt ervoor dat deze zich ophopen met vocht en bloed en zo wordt er een knobbeltje gevormd. Dit type aambeien genezen kan gelukkig vroegtijdig worden gedaan door de stoelgang te bevorderen en zo de zwellichamen in de anus zo min mogelijk te belasten. Succesvol de aambeien genezen vraagt om een (tijdelijk) aangepast eet- en leefpatroon.

Andere bekende manieren van vroegtijdig aambeien genezen:

– De aambei afbinden met een elastiekje waardoor deze afsterft door een afgesloten bloedtoevoer (rubberbandligatie)
– Injecteren van de aambei waardoor deze in grootte afneemt (Sclerotherapie)
– Inbrengen van ontstekingremmende crèmes en zalven

Aambeien genezen in een later stadium (3e en 4e graad aambeien)

Wanneer aambeien duidelijk zichtbaar zijn net buiten de anus (2e graad) en er uit zien als vleesachtige grote bultjes (4e graad) dan spreken we van uitwendige aambeien. Aambeien genezen in deze latere stadia wordt wat ingewikkelder omdat de aambeien als het ware zijn ‘uitgezet’ ; het is moeilijker om de opgezwollen zwellichamen weer in originele staat te krijgen.

Net als aambeien genezen in een vroeger stadium is het belangrijk om in ieder geval je eet- en leefpatroon aan te passen om vergroting van de aambeien en verergering van klachten te voorkomen.

Deze typen aambeien genezen kan op de volgende manieren:

-Aambeien genezen door middel van medicatie tegen aambeien

-Rubberbandligatie (zie aambeien genezen in een vroeg stadium voor uitleg)

-Behandeling met infrarood licht, welke ervoor zorgt dat de aambei ‘dichtschroeit’ en afsterft

-Sclerotherapie (zie aambeien genezen in een vroeg stadium voor uitleg)

-Een chirurgische ingreep waarbij de aambeien worden weggesneden

Zoals je ziet, aambeien genezen in een later stadium kan op verschillende manieren. Natuurlijk gaat er voor je een behandeling ondergaat eerst een onderzoek aan vooraf. Er wordt dan onderzoek gedaan naar de ernst en de oorzaak van de aambeien en aan de hand van de diagnose kunnen aambeien genezen worden.

Overigens is er nog een andere aambeien behandeling mogelijk, die voor alle 4 de graden aambeien een succesvolle uitkomst kan bieden en dit is een natuurlijke vorm van aambeien genezen. Benieuwd? Lees hier snel verder ->
Dit was een artikel over aambeien genezen.

Laat een reactie achter!