Aambeien En Fruit(Sappen) 1/2

sap fruitFruit en fruitsappen zijn zeer belangrijk voor het verlichten van aambeien en zijn een goede aanvulling bij een succesvolle aambeien genezing.

Voor een beetje hulp bij het onderzoeken van welke fruitsoorten en fruitsappen ten goede komen van aambeien, kun je de  richtlijnen uit dit artikel volgen.

De meeste sappen zijn goed voor het verlichten van aambeien verschijnselen, omdat deze noodzakelijke vezels bevatten die de spijsvertering op gang brengen. Hierdoor wordt verstopping tegen gegaan en worden de aambeien minder belast.

Vooral donkere bessensap gemengd met appelsap heeft een positief effect op de aambeien. De donkere bessen sap kun je het beste mengen met kersen, bramen en blauwe bessen sap.

Al deze bessen bevatten “anthocyanen” en “proanthocyanidinen” die  pijn en zwellingen verminderen, doordat  de bloedvaten zoals o.a. in de endeldarm en anus versterken. Zwellichamen (ander woord voor aambeien) kunnen hierdoor in grootte afnemen en zo dus voor minder klachten zorgen. Drink minstens één glas van dit gemende sap per dag.

Kantaloepa

Meloenen zijn een van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten als je je aambeien klachten wilt verminderen.  Meloenen zijn een goede bron van vitaminen en mineralen. Ze hebben een hoge beta-caroteen niveau en hebben daarnaast ook anti-verstopping eigenschappen.

Rode en zwarte bessen

Rode en zwarte bessen zijn rijk aan vitamine C, rutine, en mineralen. Dit maakt hun sap waardevol in de verlichting van aambeien. Rode en zwarte bessen bevatten ook een kleine hoeveelheid van het vetzuur GLA.

Sap van de rode en zwarte bes is ook erg goed voor reiniging van het bloed en de lever. Een goede leverfunctie is noodzakelijk voor het behoud van een gezonde dikke darm, rectum en de anus.

Drink 1 -2 glazen rode of zwarte bessensap per dag.

(Meer van dit soort tips lezen? Klik hier!)

Laat een reactie achter!