Aambeien en dieet advies

Aambeien zijn gezwollen aderen in het slijmvlies van de anus, die vooral in die regio van het lichaam voorkomen. Het gaat hierbij om de externe aambeien. De interne aambeien treden vooral op wanneer er teveel druk bestaat op het onderste deel van het bovenlichaam. Heb je last van aambeien en wil je daar graag op een natuurlijke manier vanaf? Dan is het verstandig om goed op je voeding te letten. Abonneer je bovendien op onze nieuwsbrief, aangezien we regelmatig handige tips geven om van je aambeien af te komen, of de kans daarop sterk te verkleinen.

Oorzaken van aambeien

De oorzaak van je aambeien kan heel verschillend zijn. Sommige mensen hebben last van een aangeboren afwijking, waardoor de aderen in de buurt van je anus sowieso wat zwakker zijn. Daarnaast kan het zijn dat hier een verhoogde druk op ontstaat, bijvoorbeeld wanneer er te harde ontlasting passeert. Probeer daar dus altijd goed mee op te passen. Daarnaast kan het zijn dat je zwangerschap de aambeien veroorzaakt, aangezien de groei van je kindje ervoor zorgt dat er meer druk ontstaat op de regio rond je anus. Probeer dit altijd zoveel mogelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door niet te lang te blijven zitten of staan, zonder te bewegen.

Eetadvies

Het is verstandig om goed op je voeding te letten, wanneer je de kans op aambeien wilt verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende groenten eet, waarbij vooral sla, rapen, tomaten en wortelen goed geschikt zijn, naast de bekende aardappelen. Ook is het van belang om voldoende vers fruit et eten, zoals mandarijnen, abrikozen, sinaasappels, pruimen en frambozen. Vul dit aan met yoghurt en voldoende water, zodat je gehele lichaam optimaal gehydrateerd is en blijft. Het is tenslotte verstandig om veel volkoren voedingsmiddelen te eten, zoals volkoren brood en bruine rijst.

Wat moet je vermijden?

Zorg er aan de andere kant voor dat je de ontbijtgranen met een hoog suikergehalte zoveel mogelijk vermijd. Ook de producten gemaakt van witte bloem zorgen veelal voor problemen. Hierbij kun je onder andere denken aan brood, pasta, gebak en koekjes. Pas op met kruidig voedsel en voeding in het algemeen waarbij er sprake is van een relatief hoog gehalte aan zout. Het is verstandig om een eetpatroon te ontwikkelen met zo min mogelijk van deze slechte onderdelen, terwijl je de voedingsmiddelen uit het advies veel vaker in kunt passen. Hierdoor verklein je de kans op aambeien aanzienlijk, of kom je er gemakkelijker weer vanaf.

Laat een reactie achter!