Aambeien bloed

bloedende aambeiAambeien bloed kan ruim gezegd twee dingen betekenen: of er is iets ernstigs aan de hand, of het is een ‘zeer pijnlijk’ en schrikwekkend aambeien symptoom. Heb je last van aambeien bloed dan is het in ieder geval aangeraden om dit goed in de gaten te houden en de bloedingen te stoppen.

Bij twijfel over mogelijke ernstigere aandoeningen moet je dit niet in zijn verloop laten gaan, wees er zo snel mogelijk bij en raadpleeg een arts!  In dit artikel lees je alles over de aambeien bloed en wat je er tegen kunt doen.

Aambeien bloed door een scheurtje in de aambei

Allereerst in het kort uitgelegd, is een aambei eigenlijk een ophoping van weefsel bloedvaatjes en vocht, dat er uit kan zien als een vlees bobbeltje. (Lees hier alles over de vorming van aambeien en de mogelijke oorzaken daarvan). Wanneer er een bepaalde druk op de aambeien komt te staan kan het weefsel rondom de aambei scheuren waardoor er vocht en felrood bloed uit kan lekken; aambeien bloed.

Heb je wel eens last van de volgende klachten?

–    Fel rood aambeien bloed dat zichtbaar is na het afvegen met toilet papier
–    Aambeien bloed in de wc (Óp of naast de ontlasting, niet in)
–    Sporen van aambeien bloed in het ondergoed of in bed
–    Jeuk en pijn
–    Vocht uit de anus
–    Bloed rondom de anus/de aambei

Normaal gesproken zijn dit aambeien symptomen waar je jezelf niet veel druk om hoeft te maken. Echter, onder bepaalde omstandigheden (denk aan een oudere leeftijd hebben, een zwakke lichamelijke conditie, erfelijke gezondsheids aandoeningen en ziekten, zwakke interne organen) is het mogelijk dat er iets ernstiger aan de hand is dan alleen ‘aambeien bloed’.

Aambeien bloed kan duiden op andere, gevaarlijke ziektes

Helaas kan het hebben van aambeien bloed ook wijzen op andere aandoeningen, die niet zo makkelijk te behandelen zijn als aambeien zelf. Aambeien genezen kan op verschillende wijzen en hier gaat meestal eerst uitvoerig onderzoek aan vooraf.

Omdat het hebben van aambeien bloed geen ‘normale’ klacht kan wezen, is het aangeraden om dit te laten onderzoeken door een specialist.

Aambeien bloed kan namelijk ook een teken zijn van;

–    Leverziekte
–    Maag of darm(wand) infecties
–    Ziekte van Crohn
–    (Darm)Kanker

Zoals je kunt lezen zijn dit behoorlijk ernstige ziekten, dus neem hier geen risico mee! Ga bij twijfel over aambeien bloed altijd naar een specialist. Aambeien bloed is 7 van de 10 keer onschuldig, maar die overige 3 keer kan aambeien bloed ernstigere aandoeningen aanwijzen.

Aambeien bloedingen stoppen

Aambeien bloed ter plaatse verhelpen kun je doen door het volgende te doen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de bloeding te stoppen en dit kun je het beste doen door een nat kompres zachtjes op de bloedende aambei te deppen. Doe dit niet te hard, want anders kan de bloeding erger worden.

Gebruik daarnaast een natuurlijke gel of crème die ontstekingen van de aambei remt, doordat de aambei open is kan deze sneller geïnfecteerd raken en gaan ontsteken.

Hiernaast is het natuurlijk ook uiterst belangrijk om de aambeien te behandelen, hoe je dit op een natuurlijke manier (zelf) kunt doen.. Lees hier verder –>
Dit was een artikel over aambeien bloed

Laat een reactie achter!