Aambeien Behandelen

Aambeien Behandelen

Aambeien behandelen kan op verschillende manieren, met verschillende operatiewijzen. Aambeien behandelen kan zowel op een natuurlijke manier, als een klinische of poliklinische manier.

Ben jij op zoek naar informatie over hoe je het beste je aambeien behandelen kunt? Dan geeft dit artikel je de informatie die je kan helpen bij het kiezen van een goede en passende behandeling.

Aambeien behandelen met medische hulp?

Als je bij een medisch professional op bezoek gaat voor je aambeien zullen ze beginnen met een volledig onderzoek. Waaronder een lichamelijk onderzoek en je medische achtergrond. Zij zullen kijken naar de gebieden waar de aambeien zitten en maken hierna een eerste diagnose.

Als er een reden is voor aanvullende tests, kan de medische professional besluiten om inwendig onderzoek te doen om zo te bepalen of er een ernstigere medische toestand is dan alleen de aambeien zelf. (Dit naar aanleiding van de aambeien symptomen die verschijnen)

De meest voorkomende medische tests die gebruikt worden voor dit uitgebreide onderzoek, zijn de colonoscopie en de anoscopy. Aambeien behandelen is een lang en vaak pijnlijk proces en hieraan vooraf moeten goede onderzoeken worden gedaan naar de precieze oorzaak ervan.

Beiden attributen zijn flexibele slangen/voorwerpen die anaal ingebracht worden voor inwendig onderzoek. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een klysma; dit is een hulpmiddel om je darm te reinigen.

Aambeien behandelen op poliklinische wijze

Wanneer je kiest voor een poliklinische behandeling van aambeien is dit in de meeste gevallen een behandeling waarbij de aambeien worden afgeklemd en zo uiteindelijk afsterven.

De opgezwollen bloedvaten (lees: oorzaken aambeien) worden afgebonden waardoor er geen bloed toevoer meer is. De medische professional gebruikt hier een buisje voor dat hij in de anus inbrengt, dat tot je endeldarm reikt.

Hiermee worden de aambeien vastgeklemd, waardoor deze kunnen worden samen gebonden.

Het afbinden van de aambeien gebeurd met behulp van speciale elastiekjes; de opgezwollen zwellichamen (bloedvaten) sterven na de behandeling in de loop van de week af.

Bij deze behandeling wordt de bloedtoevoer naar de aambeien afgesloten, maar de oorspronkelijke oorzaak van aambeien wordt hierdoor niet behandeld. De kans is dus aanwezig dat er na een tijdje nieuwe aambeien ontstaan.

Aambeien behandelen op deze wijze wordt door velen ervaren als een zéér intense en pijnlijke behandeling, die vaak niet de permanente oplossing biedt omdat de vorming van nieuwe aambeien niet wordt tegen gegaan. Alleen de reeds bestaande aambeien worden lokaal behandeld.

Het zelfde principe geld voor andere mindere bekende poliklinische behandelingen, zoals wanneer de behandelend arts voor een laser techniek kiest.

Ook hierbij wordt de bloedtoevoer naar de bloedvaten stopgezet, maar dan met behulp van een laser. Aambeien behandelen met een laser zorgt voor dichtschroeiing van de bloedvaatjes.

Aambeien behandelen op klinische wijze

Klinisch je aambeien behandelen houd makkelijk gezegd in dat je dit in een ziekenhuis laat doen.

De arts kan er voor kiezen om de aambeien chirurgisch te behandelen wanneer deze echt te groot zijn en te ver uitgezakt zijn om poliklinisch te behandelen.

Hier gaan vele onderzoeken aan vooraf en ook bij deze wijze van aambeien behandelen geldt dat deze niet de oorzaak aanpakt van aambeien en toekomstige uitzakking van de bloedvaten niet tegen gaat.

Aambeien behandelen op een natuurlijke wijze

De beste strategie voor praktisch bijna elke kwaal of aandoening, is om maatregelen te nemen en hierdoor de klachten te voorkomen.

Zoals het spreekwoord luidt; voorkomen is beter dan genezen! Ondanks dat er verschillende oorzaken zijn voor aambeien is de meest voorkomende oorzaak een moeizame stoelgang. (denk hierbij aan een te harde ontlasting en bijvoorbeeld een te droge ontlasting).

Dit zorgt namelijk voor een hoge druk op de darmen en bloedvaten die zich rondom de anus bevinden.

Deze kunnen door de verhoogde druk gaan opzetten en gaan ontsteken door de overbelasting.

Wil je aambeien behandelen op een natuurlijke wijze dan is het belangrijk om de aambeien te verlichten en deze de kans te geven om te herstellen. Wil je weten hoe dit zelf kunt doen, op een veilige en natuurlijke manier? Schrijf je dan in voor de gratis en geheel vrijblijvende nieuwsbrief over aambeien behandelen.

Klik hier voor de nieuwsbrief

1 Response to "Aambeien Behandelen"