5 Symptomen bij Aambeien

In dit artikel lees je wat de 5 meest voorkomende symptomen zijn bij aambeien; Wanneer je één of meer van de onderstaande symptomen ervaart is de kans heel groot dat je aambeien hebt!

Ten eerste, voor hen die niet zeker zijn, laat me uitleggen wat aambeien zijn, dan ga ik erna verder met de 5 symptomen.

Simpel gezegd zijn aambeien opgezwollen bloedvaten in en rondom de anus. Ze zien eruit als een vleesbultje en kunnen variëren van diepblauw of rood tot de natuurlijke huidskleur. Aambeien komen voor bij ongeveer 4% van de bevolking en komen vooral voor bij mensen van 45-65 jaar oud. Dat gezegd hebbende, gaan we verder met de symptomen van aambeien.

1- Het eerste symptoom is bloed in of op de ontlasting, en/of bloed aan het toiletpapier. Als je dit merkt tijdens of na de stoelgang is het hoogst waarschijnlijk doordat je aambeien hebt. Dit is meestal het eerste wat patiënten merken, maar niet iedereen met aambeien heeft echter last van bloed in de ontlasting.

2- Het tweede symptoom is een moeizame ontlasting of juist een met kracht passerende ontlasting. (Diarree).

3- Nog een aambeien symptoom is anus jeuk: het hebben van jeuk in of bij de ingang van de anus. Dit symptoom hebben de meeste mensen die last van aambeien hebben. Sommige patiënten hebben een beetje jeuk, en andere patiënten hebben echter zoveel jeuk dat het pijnlijk wordt.

4- Het vierde symptoom is relevant voor patiënten die lijden aan uitwendige aambeien; bulten van huid die te zien zijn rond de anus. Deze kunnen variëren in maat van een erwt tot een tennisbal en worden ook wel uitwendige aambeien aambeien genoemd.

5- Slijm is een minder vaak besproken symptoom van aambeien, maar het is de moeite waard om te noemen aangezien het regelmatig voorkomt.

Bij terugkerende aambeien symptomen is het belangrijk om actie te ondernemen, schrijf jezelf nu in voor de gratis aambeien nieuwsbrief en ontvang simpele maar zeer doeltreffende tips tegen aambeien. Klik hier om jezelf in te schrijven!

Laat een reactie achter!