5 effectieve manieren om de oorzaken van aambeien tegen te gaan

Heb je last van aambeien of heb je het idee dat de symptomen langzaam merkbaar worden? Denk hierbij aan bloed in de ontlasting of een irritatie rond de anus. Indien je daar last van hebt is het verstandig om tijdig actie te ondernemen. Wij zetten vijf effectieve stappen voor je op een rij, waarmee je er wat aan kunt doen. Wil je meer tips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Oorzaken van aambeien

Het is allereerst van belang om even stil te staan bij de mogelijke oorzaken van aambeien. Heb je bijvoorbeeld last van constipatie? Dan is de kans groot dat de druk op het gebied rondom je anus toe zal nemen. Ook wanneer je diarree hebt, je veel zware voorwerpen tilt of je te weinig beweegt is de kans relatief groot dat je aambeien kunt ontwikkelen. Ben je zwanger? Dan kan ook dat een reden zijn dat je hier last van krijgt.

Behandeling van de aambeien

Je kunt de behandeling van je aambeien op een aantal verschillende manieren aanpakken. Wij zetten de volgende 5 stappen voor je op een rij, zodat je daar eenvoudig mee aan de slag kunt.

• Veranderingen in je dagelijkse leven
Zorg allereerst voor een belangrijke verandering in je dagelijkse leven, door je te richten op je kleding. Draag zo min mogelijk strakke kleding en probeer de onderste helft van je lichaam af en toe eens in warm water te plaatsen, bijvoorbeeld door in bad te gaan. Heb je al last van irritatie? Dan kun je gebruik maken van vaseline om het besmette gebied aan te pakken.
• Dieet aanpassen
Zorg er daarnaast voor dat je voeding in orde is. Let op het voedsel dat je eet en kies bijvoorbeeld zoveel mogelijk voor bonen, noten, bessen, havermout en enkele andere groenten en fruit. Probeer ook wat meer water te drinken.
• Speciale sappen en vloeistoffen
Een sap als wortelsap is uitstekend geschikt als een plaatselijke behandeling. Daarnaast kun je gebruik maken van verhitte olijfolie of zelfs kamille, aangezien dit allemaal uitstekend werkt.
• Regelmatig bewegen
Zorg er bovendien voor dat je meer dan voldoende beweegt. Doe aan fitness, neem eens wat vaker de trap en fiets naar de supermarkt.
• Contact met de huisarts
Heb je al last van aambeien en wil je daar graag wat aan doen? Neem dan in ieder geval contact op met de huisarts, zodat jullie samen aan een degelijk plan kunnen werken.

Laat een reactie achter!